Ben je tussen de 16 en 25 jaar en maak je je zorgen over het milieu en de samenleving?
Vertel ons wat je inspireert of verontwaardigt. Of je nu liever met de sociale media aan de gang gaat of een podcasts of video maakt … kies het communicatiemiddel dat je het beste ligt en doe mee aan de wedstrijd Young Reporters for the Environment! Want jouw mening telt!
Hoe ga je te werk?
- Kies een milieukwestie met sociale impactie (in lijn met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen) uit je eigen omgeving of op wereldniveau die je aanspreekt: je kunt het hebben over de gevolgen voor jongeren, klimaatrechtvaardigheid, vervuiling, uitputting van hulpbronnen, …
- Stel alleen of in een groep vragen, verzamel informatie, interview mensen (specialisten, getuigen, …) en doe dit onderzoek met behulp van video, reels op sociale media, foto’s, een geschreven verslag of podcasts.
- Dien je project ten laatste op 3 april 2025 in.
- De projecten worden beoordeeld door een professionele jury.
- De beste inzendingen ontvangen een prijs (deze wordt binnenkort bekendgemaakt) en mogen meedoen aan de internationale wedstrijd van de FEE (Foundation for Environmental Education).
Meer informatie over de verschillende fasen, tips en documenten die je nodig hebt voor de wedstrijd, volgen hier later.
Ideeën nodig?
Laat je inspireren door de winnaars van de laatste Belgische editie of de inzendingen van de internationale wedstrijd door hun projecten te bekijken.
Wie kan meedoen?
Iedereen tussen 16 en 25 jaar, individueel of in groep.
Ben je leerkracht?
Wil je deze wedstrijd tijdens het schooljaar als een van de leerdoelen in je lessen integreren? Dat kan! Neem hiervoor per e-mail contact met ons op. De wedstrijd kan gemakkelijk worden aangepast aan een breed scala aan thema’s en specialisaties: milieu, journalistiek, communicatie, economie, menswetenschappen, geschiedenis, … We voorzien in een volgend stadium documentatie voor leerkrachten.
Je kan je reportage uploaden via het formulier!
Ik dien mijn inzending in
Young Reporters for the Environment is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE) en wordt in België gecoördineerd door GoodPlanet.
Met financiële steun van de Nationale Loterij en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en media-steun van NRJ.