#iktrekhetmijaan
Vrijdag 21 februari 2025

#iktrekhetmijaan is één van de zes actiedagen van de GoodPlanet Challenges, in samenwerking met MOS Vlaanderen en Departement Omgeving.

#iktrekhetmijaan is …
Een actiedag die volledig in het teken staat van het klimaat.

Waarom?
Omdat we het ons aantrekken, de klimaatverandering en samen een groot verschil kunnen maken. Het hele jaar door zijn we in de weer met allerlei klimaatacties. Denk bijvoorbeeld maar aan een donderdag veggie-dag of aan een groene speelplaats. Het is tijd om deze acties in de kijker te plaatsen!

Hoe?
Er zijn twee niveaus van deelname. Je kan je engageren voor niveau 1 of 2 of allebei!

  • Niveau 1: ik breng één uur zonder elektriciteit en/of verwarming door.
    Doof alle lichten en apparaten, trek alle stekkers uit en zet de verwarming uit. Energie is essentieel in ons dagelijks leven, maar heeft een grote impact op het klimaat. Deze actie benadrukt het belang van energiebesparing.
    Tip: probeer een hele dag zonder verwarming en elektriciteit!
  • Niveau 2: ik organiseer een mini-manifestatie voor het klimaat.
    We kunnen veel meer doen voor het klimaat dan enkel de verwarming een graadje lager zetten en een dikke trui aantrekken. Daarom is het tijd om uit te pakken met jullie klimaatacties en deze te delen met ons!

Meer informatie over energie/klimaat en hoe je de acties kan uitvoeren, vind je terug in het thematisch dossier en in de praktische fiches bij educatief materiaal.

Ik schrijf me in Bekijk de andere challenges Educatieve tools


Wil je nog verder werken rond het thema in de klas? Dat kan! Ontdek onze gratis workshops en trajecten:


Met de steun van de Vlaamse overheid.